Äppeltider

Äppletider! Om man har mycket äpplen kan man alltid svänga ihop äpplemos med kanelsmak som funkar utmärkt att ha i frysen. Om man fryser in det i isfackskuber är det dessutom superenkelt att ta fram en lagom mängd till frukostgröten. Det kan man bli lite lycklig av en kulen morgon i november!
Till ca 1 liter äpplemos behövs:
1,5 kg äpplen
3-4 dl vatten
1 kanelstång
Gör så här:
Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Koka dem i vatten tillsammans med kanelstång i 20-30 minuter. Ta upp kanelstången och mixa äpplena till ett slätt mos. Häll upp i rena burkar. Håller i kyl ca 3 veckor och ca ett år i frysen. Tänk på att använda en ren sked när ni tar äpplemos för att förlänga hållbarheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − sex =