Havremuffins med jordgubbar

Innan jordgubbarna är slut för säsongen – en liten god och saftig mini-muffins med philadelphia-topping och jordgubbar.
Ingredienser till muffins (12 stora eller 24 små):
7,5 dl havregryn
1/2 dl socker
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl mosad mosad banan
2 msk rapsolja
2 ägg
1/2 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk
Ev. 1/2 dl hackade nötter

Gör så här:
Värm ugnen till 200 grader. Sätt ut muffinsformar på en plåt.
Rör ihop havregryn, socker, kanel, salt och bakpulver i en stor bunke. I en annan bunke blandar du mosade bananer, olja, ägg och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken.
Blanda mjölkblandningen med havreblandningen och rör om väl (smeten blir ganska lös).
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter (kan variera beroende på ugn och storlek på muffins).

Frosting:
100 gram philadelphia light
50 gram vaniljkvarg
1 tsk vaniljsocker
Jordgubbar till topping

Blanda samman Philadelphia, vaniljkvarg och vaniljsocker till en jämn glasyr. Bred eller spritsa på de svalnade muffinsarna. Dela jordgubbarna och lägg på frostingen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 4 =