Valnötter

Älskar ni också nötter? Vi tycker om nötter av alla sorter och idag tänkte vi slå ett slag för valnöten.

Valnötter har en fyllig och god smak och passar i såväl bakning som matlagning. De är även väldigt goda att strö över gröten på morgonen, över salladen eller varför inte piffa till en pastarätt med lite hackade valnötter. Och hur gott är inte ett nybakat valnötsbröd? Ja, ni hör ju – vi älskar valnötter!


Men hur är det med näringsinnehåll då? Jodå, valnötter innehåller massor av omättade fetter vilket är bra för hjärta och blodkärl. Vi hittar mycket omega 3 som behövs för att bygga och reparera våra celler, reglera blodtryck och har en viktig roll i immunförsvaret. Valnötter innehåller även en hel del mineraler som järn, zink och magnesium. Några valnötter är alltså ett perfekt och näringsrikt mellanmål eller komplement för att öka närinsinnehållet i en annan maträtt.

En del kanske är rädda för att äta nötter då de innehåller mycket fett. Men dels ska man komma ihåg att det är bra fett som bara är positivt för hjärta och blodkärl och dels visar flera studier att en näve nötter om dagen är gynnsamt för vikten. Så passa på att knäcka några extra nötter i jul, varför inte valnötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =